HTML

Kínai kel tejföllel

2011.02.01. 11:25 privatchef


 
    
Kínai kel tejföllel   


Hozzávalók:


Egy darab kínai kel,
Egy evőkanál só,
Egy tojás,
Egy csomag petrezselyem,
Pirospaprika,
Másfél evőkanál kukoricaliszt,
Négy deciliter tej
Előkészítés: mivel szó esett már róla, hogy a kínaiak nem nagy barátai a tejfölnek és a vajnak, kissé tán meglepő ennek az ételnek a neve. Mindenesetre ne feledjük, a tejföllel szó idézőjelben van.
A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára főzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfőzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel.
Főzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besűrűsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát.
Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr472630148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása