HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Sütemények

2011.02.01. 11:58 privatchef

Meggyes csokoládétorta

Hozzávalók 6-8 személyre: a kevert tésztához: 12 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 5 dkg liszt, 4 tk. sütõpor, 1 dkg kakaópor, 7 dkg õrölt mogyoró, 10 dkg keserûcsokoládé-reszelék, 4 tojásfehérje; a töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt, 2 banán, 2 ek. citromlé, 5 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 2 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor


A tésztához a vajat vagy a margarint keverõgéppel simára keverjük, a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgákat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütõporral és a kakaóporral, a mogyoróval és csokoládéreszelékkel elvegyítjük, apránként belekeverjük. A tojásfehérjébõl kemény habot verünk és beleforgatjuk. A tésztát (26 cm átmérõjû, alján kikent) tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, elõmelegített sütõben 180 °C-on kb. 30 percig sütjük.
A már kihûlt tortalapot evõkanállal kivájjuk, úgy, hogy 1-2 cm vastag széle maradjon, közben a torta szélét késsel körbevágjuk. A sütemény kivájt részét tálba tesszük és elmorzsoljuk. A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük, a banánt hosszában félbevágjuk, a citromlevet rácsöpögtetjük és a kivájt tortalapra fektetjük. A meggyet közte elosztjuk.
A tejszínt a habfixálóval, cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kupolaszerûen a gyümölcsök tetejére tesszük és süteménymorzsával megszórjuk.



Tipp és trükk

– A tortát legalább egy órára tegyük hûtõszekrénybe
– Egy nappal a fogyasztás elõtt is elkészíthetjük, meggy helyett mélyhûtött málnával vagy ribiszkével is finom


Túrótorta
Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj, 20 dkg túró, 25 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg cukrozott gyümölcs
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a túrót, majd a cukrot, 2 egész tojást, a liszt felét, megint 2 tojást és a maradék lisztet. Ha kevercsünk már egészen krémszerû, öntsük bele az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt is. Vajazzunk ki egy hosszúkás alakú sütõformát, öntsük bele a masszát és süssük 45 percig közepes sütõben. Borítsuk tálra a megsült tortát, a tetejét díszítsük egy kevés cukrozott gyümölccsel!
áíóíóíőá



Algériai datolyakenyér
 
       
Hozzávalók:
25 dkg darált datolya,
12 dkg darált mandula,
10 dkg cukor,
1 csomag  vaníliás cukor,
4 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg burgonya- vagy rizsliszt     
       
 A négy tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral öt percig kevergetjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a datolyát, és a mandulát. Beleszórjuk a burgonya- vagy rizslisztet, és hozzákeverjük a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Húsz cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük, beletesszük a forró sütőbe, majd a tüzet néhány perc múlva mérsékelve harminc percig sütjük.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: torta sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

http://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr872630267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.