HTML

Vadnyúl cukkinivel

2011.02.01. 12:09 privatchef

Vadnyúl cukkinivel




Hozzávalók


*    1200 g nyúlcomb vagy gerinc

*    150 g vöröshagyma

*    20 g fokhagyma

*    300 g paradicsom

*    200 g zöldpaprika

*    100 g zsiradék (olaj vagy margarin)

*    500 g cukkini

*    2 dl száraz fehér bor

*    só, orölt bors, babérlevél, kakukkfu

Elkészítése

A megmosott húst feldaraboljuk (a gerincet 10 cm hosszúságúra, a combokat félbevágjuk) sózzuk, borsozzuk, a zsiradék felét felhevítjük és a húsok minden oldalát hirtelen megsütjük, a bort aláöntve fedo alatt puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a cukkinit, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, nagyobb kockákra (1,5 x 1,5 cm) vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük vagy finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsiradék másik felében a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkinit, majd a paprikát és legvégül a paradicsomot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát hozzáadva a ragut majdnem puhára pároljuk, majd a megpárolt húsra tesszük, és azzal összeforraljuk. Tálaláskor a húst a tálra rendezzük, rátesszük a ragut és burgonya- vagy zöldségkrokettel tálaljuk. Természetesen elkészítheto házinyúlból is csak akkor kevésbé kell fuszerezni.



 

Szólj hozzá!

Címkék: vad

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr702630305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása