HTML

Zellerből

2011.02.01. 11:41 privatchef


Zellerkrémleves
Mintegy fél kiló zellert másfél liter biovegetás vízben főzzön puhára, majd turmixolja össze. Ezután egy evőkanál barna lisztet keverjen el csomómentesen egy deci tejben, és ezzel habarja be a levest, majd forralja fel. Ízesítheti tengeri sóval, fehér borssal vagy szerecsendióval. Tálaláskor apróra vagdalt főtt tojással vagy szója párizsival kínálhatja. Díszítse petrezselyemzölddel, úgy még gusztusosabb, sőt: reszelt sajtot is szórhat a krémleves tetejére.


Vajon párolt zeller burgonyával
Negyed kiló zellert és burgonyát vágjon kockára. Vöröshagymát szeljen fel és párolja meg bő vajban. Tegye hozzá a zellert és a burgonyát, hintse meg tengeri sóval. Ízesítse kevés piros paprikával és köménymaggal. Letakarva lassú tűzön mintegy fél óra hosszat hagyja párolódni, esetleg ne csak a vajat pótolja alatta, hanem öntsünk alá kevés vizet is. Megszórhatja reszelt sajttal és önthet rá paradicsom levet is - ezekkel tálalás előtt forralja össze.


Bundás zeller
A zellert hámozza meg vékonyan és vágja ujjnyi vastagságú szeletekre. Ezt követően kevés, tengeri sóval ízesített vízben párolja puhára, majd csurgassa le. Panírozza be hagyományos módon a zellerszeleteket: forgassa meg barna lisztben, felvert házi tojásban, majd zsemlemorzsában. Különlegessé teheti a bundás zellert azzal, ha reszelt sajtot kever a zsemlemorzsába. Bundaként a zellerhez palacsinta tésztát is használhat.


Zellerfasírt
Negyed kilónyi száraz barna kenyeret áztasson be, majd tíz deka zab- és tíz deka búzapehellyel keverje össze. A masszát ízesítheti olajos magokkal. Keverje hozzá az előzetesen finomra reszelt negyed kilónyi zellert, de reszelt krumplit is tehet még bele. Ezután annyi zsemlemorzsát adjon hozzá, hogy jól formálhatóak legyenek a pogácsák. Hagyja állni fél órányit, majd forró olajban süsse ki.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vega köret zeller vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr792630204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása