HTML

Zöldséggombóc

2011.02.01. 11:28 privatchef

Zöldséggombóc
                       
  Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tojás
4 db zsemle
20 dkg főtt zöldség
10-12 dkg reszelt sajt
kevés margarin vagy olaj
áztatáshoz tej
só, lestyán
petrezselyemzöld
reszelt szerecsendió
               
20 dkg lisztből 1 tojással és vízzel könnyű
galuskatésztát készítünk. Belemorzsoljuk 4 db tejbe
áztatott, jól kinyomkodott zsemlét és 20 dkg apróra
vágott vagy durvára reszelt, ízlés szerinti főtt
zöldséget. Fűszerezzük sóval, lestyánnal, apróra vágott
petrezselyemzölddel és egy csipet reszelt
szerecsendióval. vizes kézzel gombócokat formálva, forró
sós vizben kifőzzük, majd leszürve fölmelegített
margarinban vagy olajban átforgatva, lapos hőálló tálba
téve megszórjuk 10-12 dkg reszelt sajttal. Annyi időre
tesszük előmelegített sütőbe vagy grillbe amíg a sajt
ráolvad. A szines zöldség és a meleg sajt íze, illata
fölébresztheti a gyerekek érdeklődését. Gazdagabb leves
után vagy önálló vacsoraételként is fogyasztható.
               
                       

Szólj hozzá!

Címkék: köret

A bejegyzés trackback címe:

http://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr702630158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.