HTML

Zselés narancshab

2011.02.01. 11:23 privatchef

Zselés narancshab
Hozzávalók: 1 zacskó féltartós tejszín, 2 nagy narancs, 2 evőkanál zselatinpor, ízlés szerint kevés porcukor, csipet só.
Elkészítés: Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük. A héjából 1 mokkáskanálnyit lereszelünk, és meghámozzuk, félbevágjuk. A levét kipréseljük. A narancslevet nagyon kevés porcukorral ízesítjük. A zselatint kis lábosba szórjuk, és a cukros narancslevet ráöntjük. Hagyjuk, hogy jól felázzon. A másik narancsot is meghámozzuk, fehér bundáját is levágjuk, majd egy centi vastag karikákra szeleteljük. A karikákat kis kockákra aprítjuk. (A munka közben kicsurgó levét a zselatinhoz öntjük.)
A tejszínt kemény habbá verjük, ezután óvatosan beleverjük a narancsszörpöt és a reszelt narancshéjat is. Ezután beleforgatjuk a narancskockákat, és 6 mély, kompótos tálkában elosztva, hűtőszekrénybe tesszük. A zselatinos levet éppen csak annyira melegítjük, hogy az, folyékonyra oldódjon, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ezután a levet hidegre tesszük, és addig hűtjük, amíg megdermed. A zselét apró kockákra vágjuk, és a narancshab tetejére szórjuk. Ízlés szerint feldíszítjük.
(Ha a habot csak másnap óhajtjuk elfogyasztani, tegyünk bele 1 teáskanál, fél dl tejben feloldott zselatint, így nem esik össze.)

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr852630139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása