HTML

Túrótorta - sütés nélkül

2011.02.01. 12:14 privatchef

Túrótorta - sütés nélkül Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszőleges gyümölcs. A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal. A 3 dl tejben oldjunk fel…

Szólj hozzá!

Címkék: desszert

Tükörtojás rokforttal

2011.02.01. 12:12 privatchef

Tükörtojás rokforttal       Hozzávalók: 2 nagy fej hagyma  6 tojás  10 dkg márványsajt (rokfort)  egy evőkanál vaj vagy étolaj  egy kevés frissen őrölt bors…

Szólj hozzá!

Címkék: tojás

Uborkakrém

2011.02.01. 12:11 privatchef

UborkakrémIgazi nyári finomság, ebédre, vacsira, vendégeknek. Finomság és vitamin egyben.    Hozzávalók. 600 g uborka. 250 g félzsíros tehéntúró. 1 dl joghurt. 20 g étkezési zselatin. 1/2 csomó kapor. só, orölt bors, orölt szerecsendióElkészítéseA meghámozott…

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

Vaddisznó pörkölt

2011.02.01. 12:11 privatchef

Vaddisznó pörkölt  Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznó ragu 10 dkg füstölt szalonna 2 nagy fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 friss édespaprika só bors 2 babérlevél 3-4 dl Kékfrankos      Elkészítés: füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk…

Szólj hozzá!

Címkék: vad

Vaddisznó kolbász

2011.02.01. 12:10 privatchef

Vaddisznókolbász 1.Hozzávalók: 10 kg vaddisznóhús, 35 dkg só, 5 dkg törött bors, 35 dkg szép paprika, 10 dkg fokhagyma Elkészítés: A vaddisznókolbász hasonlóképpen készítjük, mint a "Bartek"-féle kolbászt. Vaddisznókolbász 2.Hozzávalók: 2 kg vaddisznóhús, 0,1 g…

Szólj hozzá!

Címkék: vad

Vaddisznóragú

2011.02.01. 12:09 privatchef

Vaddisznóragú75 dkg húsra ráöntünk 2,5 dl fehérbort, 2,5 dl vizet és 2 ek fehérborecetet,beleteszünk 1 babérlevelet, 1 ágacska kakukkfüvet, frissen őrölt borsot,valamint 1 szegfűszeggel megtüzdelt hagymát. Befedjük és egy éjszakára ahűtőszekrénybe tesszük. Másnap a húst…

Szólj hozzá!

Címkék: vad

Vadnyúl cukkinivel

2011.02.01. 12:09 privatchef

Vadnyúl cukkinivelHozzávalók *    1200 g nyúlcomb vagy gerinc *    150 g vöröshagyma *    20 g fokhagyma *    300 g paradicsom *    200 g zöldpaprika *    100 g zsiradék (olaj vagy margarin)…

Szólj hozzá!

Címkék: vad

Vajas pachlava

2011.02.01. 12:08 privatchef

Vajas pachlavaHozzávalók: a tésztához: 75 dkg liszt, 18 dkg margarin, 2 tojás, 35 g élesztő, 2 dl vízA töltelékhez: 50 dkg dió, 50 dkg kristálycukor, 5 g fahéjA kenéshez: 2 tojássárgájaAz öntethez: 11 dkg olvasztott margarin, 175 g mézAz edénybe vízben feloldott élesztőt…

Szólj hozzá!

Címkék: desszert

Vaníliás kuglóf (igen gyors)

2011.02.01. 12:07 privatchef

Vaníliás kuglóf (igen gyors) 10 deka vajat (zsírt) 2-3 egész tojással, 12 deka cukorral, 30 deka liszttel fokozatosan jól kikeverünk, azután 2 1/2 deci tejet adunk hozzá, majd kevés liszttel kevert 1 csomag sütőport, 5 deka mazsolát, 1/2 csomag vanilincukrot és 1/2 citrom reszelt…

Szólj hozzá!

Címkék: desszert

Vargányás hús csigák..

2011.02.01. 12:06 privatchef

Vargányás hús csigák..Hozzávalók: 8 szelet őzcombból, 1 fej vöröshagyma,20 dkg friss vargányagomba,só, törött bors, bazsalikom,1 dl olaj, 1 egész tojás, 5 dkg margarin,1 dl vörösbor,reszelt szercsendió..A húst egyforma szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalán…

Szólj hozzá!

Címkék: vad

Vasárnapi leves,sajtos galuskával

2011.02.01. 12:05 privatchef

Vasárnapi leves,sajtos galuskávalHozzávalok:40dkg csirkezuza,vegyes zöldség,petrezselyem zöld,hagyma,étolaj,1evőkan.liszt,pirospaprika,szerecsendio,so,2db tyukhusleves-kocka.Galuskához:10dkg liszt,5dkg reszelt sajt,1tojás,so.A zuzát alaposan megmossuk és nagyon aprora vagdossuk.A…

Szólj hozzá!

Címkék: leves

Vegetáriánus pizza

2011.02.01. 12:05 privatchef

Vegetáriánus pizzafeltétje:pizzaszósz, párolt brokkoli, csemege kukorica, zöldpaprika és paradicsom karikák, leöntve sajtmártással, pizzafűszer, tetejére reszelt sajt.A sajtmártás elkészítése:2 dl tejbe sót, borsot, 1 evőkanál lisztet, 10 dk reszelt sajtot szórunk, kavarás…

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

Sütemények

2011.02.01. 11:58 privatchef

Meggyes csokoládétortaHozzávalók 6-8 személyre: a kevert tésztához: 12 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 5 dkg liszt, 4 tk. sütõpor, 1 dkg kakaópor, 7 dkg õrölt mogyoró, 10 dkg keserûcsokoládé-reszelék, 4 tojásfehérje; a…

Szólj hozzá!

Címkék: torta sütemény desszert

Vegyes nyársonsült

2011.02.01. 11:57 privatchef

Vegyes nyársonsültHozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színű paprika, 1 dl olaj, só, bors.Elkészítése: Vágjuk kockákra a marha- és borjúhúst. A paradicsomot hagymát és a paprikát vágjuk négyfelé. A húsokat és zöldségeket…

Szólj hozzá!

Címkék: grill

VEGYES RAKOTTAS

2011.02.01. 11:56 privatchef

          VEGYES RAKOTTAS                                     Hozzávalok: …

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

Velouté és supréme mártás

2011.02.01. 11:56 privatchef

Bársonyos mártás (velouté mártás)     Önállóan nem használjuk, alapmártásként szolgál. Hozzávalók . 4 dl csontlé vagy húsleves . 60 g vaj . 40 g liszt . 20 g gomba . 20 g vöröshagyma . só, orölt fehér bors Elkészítése A vajból és lisztbol világos rántást…

Szólj hozzá!

Címkék: francia mártás

VINYEGRET (a francia vinaigrette-ből oroszosult)

2011.02.01. 11:51 privatchef

VINYEGRET (a francia vinaigrette-ből oroszosult)HOZZÁVALÓK: 1 cékla, 2 sárgarépa, 2 burgonya, 2 púpos evőkanál, apróra vágott savanyú káposzta, 1 kisebb vagy egy fél nagyobb sós uborka (vizes, kovászos megfelel, csemege csak fenntartásokkal), 1 közepes fej hagyma, olíva- vagy…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta

Virsli falatok

2011.02.01. 11:50 privatchef

Virsli falatokHozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint sóElkészítése: A virsliket, miután a bőrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A…

Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű

VIRSLI SAJTTAL, SZALONNÁVAL

2011.02.01. 11:49 privatchef

VIRSLI SAJTTAL, SZALONNÁVAL  Egy virslit vágj be jó mélyen hosszában, a résbe fektess egy sajtcsíkot (alá esetleg kenhetsz egy kis paprikakrémet is), majd az egészet göngyöld be vékony füstöltszalonna-szeletbe (a rögzítésnél segíthet egy-két fogpiszkáló), végül helyezd…

Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű

Virsli sült burgonyában

2011.02.01. 11:49 privatchef

Virsli sült burgonyábanHozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint sóElkészítése: A burgonyákat meghámozzuk és egészben erősen sós vízben majdnem puhára főzzük. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk, ily módon 8 virsli…

Szólj hozzá!

Címkék: egytál

Virslisaláta

2011.02.01. 11:48 privatchef

Virslisaláta  Hozzávalók: 4-5 virsli, 20 dkg krumpli, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, vegeta, mustár, őrölt bors, só, fél citrom reszelt héja és leve Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta

Vörösboros csirkeragu 4 személyre

2011.02.01. 11:48 privatchef

Vörösboros csirkeragu  4 személyre 40 dkg csirkemellfilé40 dkg gomba2 evőkanál liszt4 evőkanál olaj1 evőkanál paradicsompüré1 dl száraz vörösbor1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymapetrezselyemkakukkfűőrölt fehérborssó A csirkét bőrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke

Vörösboros marhapörkölt

2011.02.01. 11:47 privatchef

Vörösboros marhapörköltHozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 5 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 dl vörösbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré), 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csipetnyi tört köménymag, 1 teáskanál…

Szólj hozzá!

Címkék: pörkölt

Vörösboros ételek

2011.02.01. 11:46 privatchef

Vörösboros marhapörköltHozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 5 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 dl vörösbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré), 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csipetnyi tört köménymag, 1 teáskanál…

Szólj hozzá!

Címkék: marha vörösboros

Vörösboros puncs torta

2011.02.01. 11:46 privatchef

Vörösboros puncs tortaHozzávalók:2, 5 dl vörösbor2 filter forralt bor füszer (vagy az általatok használt füszerek a borhoz)30 dkg margarin27 dkg cukor (a recept írója sem sütött még soha!! miért pont 27 és nem a kimérhető 25 vagy 30 dkg?? rejtély, mindenesetre próbáljátok a…

Szólj hozzá!

Címkék: torta