HTML

Hőkezelési formák a konyhában

2011.05.25. 09:34 privatchef

Hőkezelési formák a konyhábanFőzés: Olyan hőkezelési folyamat melynek során a nyersanyagot valamilyen folyadékban, legtöbbször vízben, hosszabb rövidebb ideig folyamatosan forraljuk.Blanchírozás vagy előfőzés:Az a művelet, melynek segítségével valamely nyersanyag…

Szólj hozzá!

Ültessünk fűszereket cserépbe

2011.05.25. 09:33 privatchef

Ültessünk fűszereket cserépbe  Ültessünk cserépbe fűszereket, zöldséget, tegyük az erkélyre, vagy a konyha napfényes ablakába. Olyan helyre tegyük őket, ahol mindennap akaratlanul is rájuk nézünk, így a főzés során is kéznél vannak, és nem feledkezünk meg a…

Szólj hozzá!

Befőttek,dzsemek trükkjei

2011.05.25. 09:31 privatchef

Befőttek,dzsemek trükkjeiDzsemek készítéséhez igen jó módszer, ha az anyag felét ledaráljuk, másik felét pedig darabosra vágjuk. A ledarált részből kiveszünk annyit, hogy abban elkeverhessük a zselésítőt, majd egy robotgép segítségével elvégezzük az összekeverést, és…

Szólj hozzá!

Címkék: dzsem befőtt