HTML

Velouté és supréme mártás

2011.02.01. 11:56 privatchef






Bársonyos mártás (velouté mártás)


   
Önállóan nem használjuk, alapmártásként szolgál.

Hozzávalók

. 4 dl csontlé vagy húsleves
. 60 g vaj
. 40 g liszt
. 20 g gomba
. 20 g vöröshagyma
. só, orölt fehér bors

Elkészítése

A vajból és lisztbol világos rántást készítünk, a forró csontlével vagy húslével gyors keverés mellett felengedjük, sózzuk, borsozzuk, és a tisztított, darabolt gombával lassan kiforraljuk. A kész mártást átszurjük. Amennyiben halakhoz használjuk, halalaplével, ha szárnyasokhoz, szárnyasalaplével célszeru elkészíteni.


Supréme mártás

Hozzávalók és elkészítése

A fentiekben leírt bársonyos mártást jól felforraljuk. A tuzrol levéve hozzáadjuk az 1 dl tejszínnel elkevert 1db tojássárgáját és átszurjük. Citromlével, cayenne-i borssal ízesíthetjük. Jércéhez, borjúszeletekhez, bárányérmékhez, szárnyas krokettekhez, tojásételekhez, borjúlábhoz adhatjuk.





 

Szólj hozzá!

Címkék: francia mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr492630255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.