HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Vörösboros csirkeragu 4 személyre

2011.02.01. 11:48 privatchef

Vörösboros csirkeragu  4 személyre

40 dkg csirkemellfilé
40 dkg gomba
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
kakukkfű
őrölt fehérbors


A csirkét bőrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú hasábokra.
A falatkákat forgasd lisztbe, s az olaj felén pirítsd, míg egy
kicsit megszínesednek. Ekkor tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát
és a megtört fokhagymát. Egy-két percig pirítsd együtt, majd tedd
bele a paradicsompürét, öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal,
kakukkfűvel, majorannával és fedő alatt   párold puhára a húst.
Közben a megtisztított gombát szeleteld fel, s a maradék olajon
párold meg sóval és apróra vágott petrezselyemmel. A gombát végül
add a csirkéhez, egyszer forrald össze, s petrezselyemmel meghintve
tálald.
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr192630222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.