HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Vörösboros ételek

2011.02.01. 11:46 privatchef

Vörösboros marhapörkölt
Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 5 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 dl vörösbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré), 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 csipetnyi tört köménymag, 1 teáskanál só.
Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatesszük, és belerakjuk a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon kevergetve a húst fehéredéséig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. 1 pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Csak rövid, de sűrű lének szabad alatta maradni. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk.
Tarhonya a hozzá illő köret.

Vörösboros pusztapörkölt
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 50 dkg burgonya, 15 dkg vöröshagyma, 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 2 dl száraz vörösbor, 10 dkg sertészsír, őrölt kömény.
Az előhevített zsíron lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük a fűszerpaprikával, majd felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott marhahúst, a karikára vágott paradicsomot és paprikát, és megsózzuk. Nem túl erős tűzön pörköljük. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott és cikkekre vágott burgonyát. Ízesítjük kevés őrölt köménnyel, áttört fokhagymával és vörösborral. Együtt készre főzzük.
Elkészítési idő: 65 perc
Ajánlott ital: mátraaljai kékfrankos cabernet
 

Szólj hozzá!

Címkék: marha vörösboros

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr532630218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.