HTML

Vörösboros marhapörkölt

2011.02.01. 11:47 privatchef

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár,
5 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
1 dl vörösbor,
1 gerezd fokhagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom (vagy 1 teáskanál paradicsompüré),
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 csipetnyi tört köménymag,
1 teáskanál só.

Az apróra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és rátesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, a köménymagot és a sót. Azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatesszük, és belerakjuk a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst. Erős lángon kevergetve a húst fehéredéséig pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, valamint az összezúzott fokhagymát. 1 pohárnyi vizet és a bort aláöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfövi, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Csak rövid, de sűrű lének szabad alatta maradni. Mielőtt egészen elkészülne, beletesszük a megmosott és karikára vágott, lehéjazott paradicsomot is, és készre pároljuk.
Tarhonya a hozzá illő köret.

Szólj hozzá!

Címkék: pörkölt

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr612630220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.