HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Zabpehelyből

2011.02.01. 11:43 privatchef


Zabpehelyostya
25 dkg zabpehely, 5dkg szezámmag, 1 kávéskanál fahéj, 1,5 dkg élesztő, 1/4 l
tej, 2 tojás, 7 dkg vaj, 2-4 ek. méz
A zabpelyhet elkeverjük a szezámmaggal és fahéjjal. Az élesztőt feloldjuk
langyos tejben, s a tojásokkal, vajjal, mézzel együtt a zabpehelyhez adjuk.
Az egészet jól összedolgozzu és letakarva, szobahőmérsékeletn min. 1 órát
kelesztjük.
Az ostysütt előmelegítjük. Még egyszer jól átkeverük a tésztát és kb. 3 ek.
mennyiséget a forró sütőlapra töltünk. Egymás után kisütjük az ostyalapokat
szép aranybarnára, majd kis ideig fémrácsra helyezve hűlni hagyjuk.
(Szerintem palacsintasütőben is elkészíthető, meg kell fordítani sütés
közben. )

Zabpehelycsók mogyoróval
10 dkg zabpehely, 15 dkg finomra darált mogyoró, 1 tojás, 1/2 kávéskanál
sütőpor, 1/4 kk. vanília, 10 dkg margarin, 10 dkg méz, 30 egész szem mogyoró
A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk. a darált mogyoróval és a többi
hozzávalóvl lágy tésztát gyúrunk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
Ezután a tésztából kb 30 db golyócskát formálunk, ezeket kizsírozott
sütőlapra rakjuk, nem túl szorosan. Minden golyó tetejére egy szem mogyorót
nyomunk.
A tepsit hideg sütőbe tesszük. 200C-on 20-25 percig sütjük. Amikor kissé
kihűlt, hegyes  késsel fölemeljük a sütőlapról és konyhai rácson teljesen
kihűtjük.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr332630209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.