HTML

Zöldséges omlett (1)

2011.02.01. 11:33 privatchef

Zöldséges omlett (1)
          
  Hozzávalók:
  4 tojás,
  1 1/2 dl tej,
  3 evokanál finomliszt,
  3 evokanál olaj,
  1 teáskanál só,
  1 késhegynyi törött fekete bors,
  25 dkg hüvelyes zöldborsó,
  1 nagyobb karalábé fele,
  10 dkg spárga,
  4 db apró, kemény paradicsom,
  1 csokor zöldhagyma.
                       
  A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldhagymát, a
  karalábét és a spárgát egyforma darabkákra vágjuk, a
  megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük.
  Keverotálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a
  borssal addig keverjük, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a
  tejet a liszttel felváltva, apránként hozzákeverjük,
  ezután 2 evokanál olajat is beledolgozunk. Végül a
  tojásfehérjékbol vert nem nagyon kemény habot is
  beleforgatjuk. Jó nagy serpenyobe öntjük a megmaradt
  olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát belesimítjuk.
  Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy
  osztjuk el az omletten, hogy egyenletesen befedje a
  tojást. Ha még sok a nyers, folyékony tojás a tetején, a
  serpenyot kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és
  körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van
  készen, ha az alja már pirosra sült, a tetején pedig
  éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet nagy
  tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.
                      

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr62630171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.