HTML

Zöldséges tepsis burgonya

2011.02.01. 11:31 privatchef

Zöldséges tepsis burgonya
     
 Hozzávalók:
 1 kg burgonya
 450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa
 stb.)
 2 fej vöröshagyma
 3 evőkanál étolaj
 1 csapott evőkanál ételizesitő
 3 dl viz
               
 A vöröshagymát és a megtisztitott burgonyát kb. 3 mm
 vastag karikákra vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi
 aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a
 vöröshagymát. A burgonyakarikákat laza átfedésben
 elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk.
 Rászórjuk az ételizesitőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a
 vizet. Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben
 készitjük, letakarjuk alufóliával. Kb.200 °C-on 50
 percet sütjük, negyedóránként átforgatva. Ha a viz
 nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a
 fűszeres lé levesalapként felhasználható. Izlés szerint
 majonézzel, hideg mártással is leönthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr832630166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.