HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Zöldséges tepsis burgonya

2011.02.01. 11:31 privatchef

Zöldséges tepsis burgonya
     
 Hozzávalók:
 1 kg burgonya
 450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa
 stb.)
 2 fej vöröshagyma
 3 evőkanál étolaj
 1 csapott evőkanál ételizesitő
 3 dl viz
               
 A vöröshagymát és a megtisztitott burgonyát kb. 3 mm
 vastag karikákra vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi
 aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a
 vöröshagymát. A burgonyakarikákat laza átfedésben
 elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk.
 Rászórjuk az ételizesitőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a
 vizet. Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben
 készitjük, letakarjuk alufóliával. Kb.200 °C-on 50
 percet sütjük, negyedóránként átforgatva. Ha a viz
 nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a
 fűszeres lé levesalapként felhasználható. Izlés szerint
 majonézzel, hideg mártással is leönthetjük.

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr422630166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.