HTML

Zsemlegombóc

2011.02.01. 11:22 privatchef

Zsemlegombóc

Hozzávalók:
 5 db zsemle,
 3db tojás,
 30 dkg liszt,
 12 dkg zsír,
 javasolt folyadékmennyiség 3 dl,
 5 dkg vöröshagyma,
 5 gramm törött bors,
 1 csomó petrezselyemzöld,
 ízlés szerint só 
 
A szikkadt zsemléket 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Vékonyan kizsírozott sütőlemezre helyezzük a zsemlekockákat, majd sütőben aranysárgára pirítjuk.
A finomra vágott vöröshagymát egy kevés zsírban aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és hozzákeverjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Külön edénybe felütjük a tojásokat, egy kevés vizet adunk hozzá, jól összekeverjük, majd sót és törött borsot keverünk bele.
A pirított zsemlekockákat keverőtálba rakjuk. Rálocsoljuk a tojásos vizet. Hozzáadjuk a pirított hagymát, valamint a lisztet. Jól összekeverjük, majd hideg vízbe mártott kézzel egy gombócot formázunk.
A forrásban lévő vizben főzési próbát végzünk. Ha a gombóc puha és szétfő, lisztet, ha túl kemény , egy kevés vizet keverünk hozzá. Ezután megformázzuk az összes gombócot, és a sós vízben puhára főzzük.
 A zsemlegombócokat tálalásig a sós főzővízben tartjuk melegen. Szűrőkanállal emeljük ki a vízből, lecsepegtetjuk és tálra rakjuk. Vadas nyúlgerinchez, savanyú tüdőhöz adhatjuk.
 


 

Szólj hozzá!

Címkék: köret

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr562630136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.