Vargányás hús csigák..
Hozzávalók: 8 szelet őzcombból, 1 fej vöröshagyma,20 dkg friss vargánya
gomba,só, törött bors, bazsalikom,1 dl olaj, 1 egész tojás, 5 dkg margarin,
1 dl vörösbor,reszelt szercsendió..
A húst egyforma szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalán besózzuk.
A hagymát apróra vágjuk, olajban piritani kezdjük , majd hozzáadjuk a
felszeletelt gombát.Sózzuk, borsozzuk , saját levében puhára pároljuk.
Zsiradékjára sütjük és ráöntjük a felvert tojást. Bazsalikommal izesitjük és
kemény rántottának sütjük
Kihülés után, rákenjük a szeletekre felgöngyöljük, fehér cérnával
átkötjük.
A tekercseket forró margarinon hirtelen elősütjük, állitva egymás mellé
rendezzük.
1 dl vörösbort aláöntve puhára pároljuk.
Amikor elkészült a cérnát lebontjuk, tálra szedjük és melegen tartjuk
tálalásig.
A visszamaradt lében párolt zöldséget készitünk köretnek. amit
szerecsendióval izesitünk Lehet borsó, fehér és sárgarépa, brokolli stb.
Tálalásnál a tál közepére halmozzuk a párolt zöldséget , körbe rakjuk a hús
szeleteket és burgonyapürével kináljuk.
A fözéshez használt testes vörösbort kinálunk hozzá.
Vargányás hús csigák..
2011.02.01. 12:06 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: vad
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr422630298
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.