Uborkakrém
Igazi nyári finomság, ebédre, vacsira, vendégeknek. Finomság és vitamin egyben.
Hozzávalók
. 600 g uborka
. 250 g félzsíros tehéntúró
. 1 dl joghurt
. 20 g étkezési zselatin
. 1/2 csomó kapor
. só, orölt bors, orölt szerecsendió
Elkészítése
A meghámozott uborkát kis darabokra, a kaprot finomra vágjuk, a túrót villával összetörjük és valamennyi anyagot turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, ízesítjük sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval, majd beleöntjük a fél deciliter vízben feloldott zselatint és az egészet turmixoljuk addig, amíg az anyagok jól összekeverednek. A krémet ozgerinc formába öntjük, és jégszekrénybe tesszük megdermedni. Tálaláskor felszeleteljük, pirított szendvicskenyeret, friss retket és paradicsomot kínálunk hozzá.
Uborkakrém
2011.02.01. 12:11 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr722630315
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.