VINYEGRET (a francia vinaigrette-ből oroszosult)
HOZZÁVALÓK: 1 cékla, 2 sárgarépa, 2 burgonya, 2 púpos evőkanál, apróra vágott savanyú káposzta, 1 kisebb vagy egy fél nagyobb sós uborka (vizes, kovászos megfelel, csemege csak fenntartásokkal), 1 közepes fej hagyma, olíva- vagy napraforgóolaj, só ízlés szerint, esetleg ízesített (tárkonyos, kapros stb.) bor- vagy almaecet.
A zöldségeket héjában kell megfőzni, utána megtisztítani, apró kockákra vágni, a hagymát még apróbbra, mindent összekeverni az olajjal, sóval, ha nem elég savanyú, pár csepp ecettel, és hadd érjen.
VINYEGRET (a francia vinaigrette-ből oroszosult)
2011.02.01. 11:51 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: saláta
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr272630236
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.