HTML

Zellerkrémleves laskagombával

2011.02.01. 11:37 privatchef


Zellerkrémleves laskagombával

Hozzávalók:
200 g burgonya, 400 g zellergumó, 100 g mogyoróhagyma, 5 ek. vaj, 1 liter zöldségleves, (leveskockából), 250 g tejszín, 100 g creme fraiche, csipetnyi só, frissen őrölt fehérbors, csipetnyi reszelt szerecsendió, 100 ml pezsgő, 1 szál turbolya, 125 g laskagomba
Elkészítés:
Mossuk meg a burgonyát. Hámozzuk meg a zellert, majd a burgonyát és a mogyoróshagymát és vágjuk kockára.
Pároljuk a mogyoróhagymát a vaj felében üvegesre. Adjuk hozzá a zeller- és a burgonyakockákat, majd pároljuk kb. 2 percig. Öntsük rá a levest, majd főzzük az egészet lefedve, alacsony hőfokon kb. 15 percig. Keverjük bele a tejszínt és a creme fraiche-t.
Turmixoljuk össze a levest, majd forraljuk újra fel, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Keverjük bele a pezsgőt, és tartsuk melegen a levest.
Mossuk le a turbolyát, itassuk le róla a vizet, majd vagdaljuk apróra. Öblítsük le a laskagombát,, itassuk le róla a vizet, vágjuk falatnyi darabokra. Pirítsuk meg a gombát a maradék vajban, fűszerezzük sóval, borssal.
Tegyük a gombát 4 tányérba, merjük rá a forró zellerlevest. Szórjuk meg turbolyával a levest.
 

Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr372630186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása