Vadnyúl cukkinivel
Hozzávalók
* 1200 g nyúlcomb vagy gerinc
* 150 g vöröshagyma
* 20 g fokhagyma
* 300 g paradicsom
* 200 g zöldpaprika
* 100 g zsiradék (olaj vagy margarin)
* 500 g cukkini
* 2 dl száraz fehér bor
* só, orölt bors, babérlevél, kakukkfu
Elkészítése
A megmosott húst feldaraboljuk (a gerincet 10 cm hosszúságúra, a combokat félbevágjuk) sózzuk, borsozzuk, a zsiradék felét felhevítjük és a húsok minden oldalát hirtelen megsütjük, a bort aláöntve fedo alatt puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a cukkinit, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, nagyobb kockákra (1,5 x 1,5 cm) vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük vagy finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsiradék másik felében a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkinit, majd a paprikát és legvégül a paradicsomot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát hozzáadva a ragut majdnem puhára pároljuk, majd a megpárolt húsra tesszük, és azzal összeforraljuk. Tálaláskor a húst a tálra rendezzük, rátesszük a ragut és burgonya- vagy zöldségkrokettel tálaljuk. Természetesen elkészítheto házinyúlból is csak akkor kevésbé kell fuszerezni.
Vadnyúl cukkinivel
2011.02.01. 12:09 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: vad
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr172630305
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.