HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Vadnyúl cukkinivel

2011.02.01. 12:09 privatchef

Vadnyúl cukkinivel




Hozzávalók


*    1200 g nyúlcomb vagy gerinc

*    150 g vöröshagyma

*    20 g fokhagyma

*    300 g paradicsom

*    200 g zöldpaprika

*    100 g zsiradék (olaj vagy margarin)

*    500 g cukkini

*    2 dl száraz fehér bor

*    só, orölt bors, babérlevél, kakukkfu

Elkészítése

A megmosott húst feldaraboljuk (a gerincet 10 cm hosszúságúra, a combokat félbevágjuk) sózzuk, borsozzuk, a zsiradék felét felhevítjük és a húsok minden oldalát hirtelen megsütjük, a bort aláöntve fedo alatt puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a cukkinit, a paprikát, a paradicsomot megtisztítjuk, nagyobb kockákra (1,5 x 1,5 cm) vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük vagy finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsiradék másik felében a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a cukkinit, majd a paprikát és legvégül a paradicsomot, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát hozzáadva a ragut majdnem puhára pároljuk, majd a megpárolt húsra tesszük, és azzal összeforraljuk. Tálaláskor a húst a tálra rendezzük, rátesszük a ragut és burgonya- vagy zöldségkrokettel tálaljuk. Természetesen elkészítheto házinyúlból is csak akkor kevésbé kell fuszerezni.



 

Szólj hozzá!

Címkék: vad

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr62630305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása