Vajas pachlava
Hozzávalók: a tésztához: 75 dkg liszt, 18 dkg margarin, 2 tojás, 35 g élesztő, 2 dl víz
A töltelékhez: 50 dkg dió, 50 dkg kristálycukor, 5 g fahéj
A kenéshez: 2 tojássárgája
Az öntethez: 11 dkg olvasztott margarin, 175 g méz
Az edénybe vízben feloldott élesztőt teszünk, hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk a lisztet, majd olvasztott margarint teszünk bele, és jól eldolgozzuk a keveréket, majd meleg helyen 1-1,5 óráig kelesztjük. A töltelékhez ledaráljuk a diót, összevegyítjük a kristálycukorral és fahéjjal. A tésztát deszkára borítjuk, kettéosztjuk, és 1,5 -2 mm vastagságúra nyújtjuk. Ezután az első réteget kikent tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket (körülbelül 3 mm), ezt letakarjuk a másik réteggel, a tészta széleit becsípjük és összehajtjuk. A tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, majd a tésztát késsel rombusz alakúra bevágjuk.
Tíz perccel a sütés után kivesszük a pachlavát, és a bevágások vonalán leöntjük az olvasztott margarinnal, és újra 35-40 percre a sütőbe tesszük. Ezután a tepsit kivesszük, és a süteményt a bevágások vonalán leöntjük mézzel, majd szeletekre vágjuk.
Vajas pachlava
2011.02.01. 12:08 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr492630302
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.