Vaddisznóragú
75 dkg húsra ráöntünk 2,5 dl fehérbort, 2,5 dl vizet és 2 ek fehérborecetet,
beleteszünk 1 babérlevelet, 1 ágacska kakukkfüvet, frissen őrölt borsot,
valamint 1 szegfűszeggel megtüzdelt hagymát. Befedjük és egy éjszakára a
hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a húst kiszedjük a léből és leszárogatjuk.
Serpenyőben megforrósítunk 0,5 dl olajat, és a húst szép barnára pirítjuk
rajta. Felöntjük a páclével és lassú tűzön másfél-két órán át főzzük, ezután
kiszedjük a léből. Közben felszeletelünk 25 dkg megmosott vargányát és egy
másik serpenyőben 0,2 dl olajon hirtelen lepirítjuk. A vadhús visszamaradt
levébe keverünk 1,5 dl vörösbort és 2 dl tejfölt, felforraljuk és addig
főzzük, míg felére befő. Hozzáadjuk a húst és a gombát, még 3-4 percig
forraljuk. Zsemlegomboccal, áfonyával és párolt vörös káposztával tálaljuk.
Vaddisznóragú
2011.02.01. 12:09 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: vad
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr872630307
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.