HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Velouté és supréme mártás

2011.02.01. 11:56 privatchef






Bársonyos mártás (velouté mártás)


   
Önállóan nem használjuk, alapmártásként szolgál.

Hozzávalók

. 4 dl csontlé vagy húsleves
. 60 g vaj
. 40 g liszt
. 20 g gomba
. 20 g vöröshagyma
. só, orölt fehér bors

Elkészítése

A vajból és lisztbol világos rántást készítünk, a forró csontlével vagy húslével gyors keverés mellett felengedjük, sózzuk, borsozzuk, és a tisztított, darabolt gombával lassan kiforraljuk. A kész mártást átszurjük. Amennyiben halakhoz használjuk, halalaplével, ha szárnyasokhoz, szárnyasalaplével célszeru elkészíteni.


Supréme mártás

Hozzávalók és elkészítése

A fentiekben leírt bársonyos mártást jól felforraljuk. A tuzrol levéve hozzáadjuk az 1 dl tejszínnel elkevert 1db tojássárgáját és átszurjük. Citromlével, cayenne-i borssal ízesíthetjük. Jércéhez, borjúszeletekhez, bárányérmékhez, szárnyas krokettekhez, tojásételekhez, borjúlábhoz adhatjuk.





 

Szólj hozzá!

Címkék: francia mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr392630255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása