Bársonyos mártás (velouté mártás)
Önállóan nem használjuk, alapmártásként szolgál.
Hozzávalók
. 4 dl csontlé vagy húsleves
. 60 g vaj
. 40 g liszt
. 20 g gomba
. 20 g vöröshagyma
. só, orölt fehér bors
Elkészítése
A vajból és lisztbol világos rántást készítünk, a forró csontlével vagy húslével gyors keverés mellett felengedjük, sózzuk, borsozzuk, és a tisztított, darabolt gombával lassan kiforraljuk. A kész mártást átszurjük. Amennyiben halakhoz használjuk, halalaplével, ha szárnyasokhoz, szárnyasalaplével célszeru elkészíteni.
Supréme mártás
Hozzávalók és elkészítése
A fentiekben leírt bársonyos mártást jól felforraljuk. A tuzrol levéve hozzáadjuk az 1 dl tejszínnel elkevert 1db tojássárgáját és átszurjük. Citromlével, cayenne-i borssal ízesíthetjük. Jércéhez, borjúszeletekhez, bárányérmékhez, szárnyas krokettekhez, tojásételekhez, borjúlábhoz adhatjuk.
Velouté és supréme mártás
2011.02.01. 11:56 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: francia mártás
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr432630255
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.