Zöldséges tepsis burgonya
Hozzávalók:
1 kg burgonya
450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa
stb.)
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál ételizesitő
3 dl viz
A vöröshagymát és a megtisztitott burgonyát kb. 3 mm
vastag karikákra vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi
aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a
vöröshagymát. A burgonyakarikákat laza átfedésben
elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk.
Rászórjuk az ételizesitőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a
vizet. Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben
készitjük, letakarjuk alufóliával. Kb.200 °C-on 50
percet sütjük, negyedóránként átforgatva. Ha a viz
nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a
fűszeres lé levesalapként felhasználható. Izlés szerint
majonézzel, hideg mártással is leönthetjük.
Zöldséges tepsis burgonya
2011.02.01. 11:31 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr82630166
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.