HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kínai kel tejföllel

2011.02.01. 11:25 privatchef


 
    
Kínai kel tejföllel   


Hozzávalók:


Egy darab kínai kel,
Egy evőkanál só,
Egy tojás,
Egy csomag petrezselyem,
Pirospaprika,
Másfél evőkanál kukoricaliszt,
Négy deciliter tej
Előkészítés: mivel szó esett már róla, hogy a kínaiak nem nagy barátai a tejfölnek és a vajnak, kissé tán meglepő ennek az ételnek a neve. Mindenesetre ne feledjük, a tejföllel szó idézőjelben van.
A kínai kelt leveleire bontjuk, a sózott vízben félig-meddig puhára főzzük, majd ujjnyi szeletekre vagdossuk. A tojást megfőzzük, fölbontjuk, a fehérjét valamihez fölhasználjuk, a sárgáját apróra morzsáljuk, a petrezselymet megvágjuk, a kukoricalisztet összekeverjük a tejjel.
Főzés: a félig fott kelleveleket kevés olajon egy-két percig sütjük, hozzáadjuk a tej-kukoricaliszt keveréket és hagyjuk besűrűsödni. E keveréknek lesz aztán olyan hatása, mintha tejfölös mártásban készítettük volna el a káposztát.
Amikor kész, arányosan megszórjuk az egyik szélén petrezselyemmel, a másikon pirospaprikával, középen a tojássárgájával, és azonnal fogyasztjuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr592630148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása