HTML

Sütemények

2011.02.01. 11:58 privatchef

Meggyes csokoládétorta

Hozzávalók 6-8 személyre: a kevert tésztához: 12 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 5 dkg liszt, 4 tk. sütõpor, 1 dkg kakaópor, 7 dkg õrölt mogyoró, 10 dkg keserûcsokoládé-reszelék, 4 tojásfehérje; a töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt, 2 banán, 2 ek. citromlé, 5 dl tejszín, 2 tasak habfixáló, 2 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor


A tésztához a vajat vagy a margarint keverõgéppel simára keverjük, a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgákat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütõporral és a kakaóporral, a mogyoróval és csokoládéreszelékkel elvegyítjük, apránként belekeverjük. A tojásfehérjébõl kemény habot verünk és beleforgatjuk. A tésztát (26 cm átmérõjû, alján kikent) tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, elõmelegített sütõben 180 °C-on kb. 30 percig sütjük.
A már kihûlt tortalapot evõkanállal kivájjuk, úgy, hogy 1-2 cm vastag széle maradjon, közben a torta szélét késsel körbevágjuk. A sütemény kivájt részét tálba tesszük és elmorzsoljuk. A töltelékhez a meggyet lecsöpögtetjük, a banánt hosszában félbevágjuk, a citromlevet rácsöpögtetjük és a kivájt tortalapra fektetjük. A meggyet közte elosztjuk.
A tejszínt a habfixálóval, cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kupolaszerûen a gyümölcsök tetejére tesszük és süteménymorzsával megszórjuk.



Tipp és trükk

– A tortát legalább egy órára tegyük hûtõszekrénybe
– Egy nappal a fogyasztás elõtt is elkészíthetjük, meggy helyett mélyhûtött málnával vagy ribiszkével is finom


Túrótorta
Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj, 20 dkg túró, 25 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg cukrozott gyümölcs
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a túrót, majd a cukrot, 2 egész tojást, a liszt felét, megint 2 tojást és a maradék lisztet. Ha kevercsünk már egészen krémszerû, öntsük bele az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt is. Vajazzunk ki egy hosszúkás alakú sütõformát, öntsük bele a masszát és süssük 45 percig közepes sütõben. Borítsuk tálra a megsült tortát, a tetejét díszítsük egy kevés cukrozott gyümölccsel!
áíóíóíőá



Algériai datolyakenyér
 
       
Hozzávalók:
25 dkg darált datolya,
12 dkg darált mandula,
10 dkg cukor,
1 csomag  vaníliás cukor,
4 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg burgonya- vagy rizsliszt     
       
 A négy tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral öt percig kevergetjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a datolyát, és a mandulát. Beleszórjuk a burgonya- vagy rizslisztet, és hozzákeverjük a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Húsz cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük, beletesszük a forró sütőbe, majd a tüzet néhány perc múlva mérsékelve harminc percig sütjük.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: torta sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr642630267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása