Ültessünk fűszereket cserépbe
Ültessünk cserépbe fűszereket, zöldséget, tegyük az erkélyre, vagy a konyha napfényes ablakába.
Olyan helyre tegyük őket, ahol mindennap akaratlanul is rájuk nézünk, így a főzés során is kéznél vannak, és nem feledkezünk meg a locsolásukról.
Cserépben nevelhetők például: majoranna, tárkony, levendula, bazsalikom, kakukkfű, zsálya, citromfű, menta, rozmaring, levélpetrezselyem, tépősaláta, paradicsom, paprika.
A növényeket ültethetjük magról, vagy piacon beszerezhető palántákból is. A bevásárló központokban kapható fűszernövényekkel is próbálkozhatunk, de számítsunk rá, hogy azok nem lesznek nagyon hosszúéletűek.
Ha ételeinket friss fűszernövényekkel ízesítjük, természetközelibb, friss ízeket kapunk, és illattal telik meg az étel.
Egyes fűszernövények ételízesítő szerepük mellett más hasznos tulajdonságokkal is rendelkeznek, például a levendula illatával elrisztja a rovarokat, legyeket a konyhából, valamint a menta és a citromfű friss illatával együtt gond és fejfájás űző, levelűk forrázata ízletes, nyugtató gyógyteaként is fogyasztható.
A majoranna is nyugtató hatású, a kakukkfű és a zsálya teája meghűlés, köhögés esetén jól bevált háziszer, a rozmaring vérkeringést serkentő hatású, de terhesség esetén nem ajánlott túlzott mértékű fogyasztása. A petrezselyem levele, elrágcsálva friss leheletet ad.
Ültessünk fűszereket cserépbe
2011.05.25. 09:33 privatchef
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr12930797
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.