HTML

Virsli falatok

2011.02.01. 11:50 privatchef

Virsli falatok

Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só

Elkészítése: A virsliket, miután a bőrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük. A virsli darabokat először lisztben megmártjuk, majd a borsos tojásban megforgatjuk, végül a sajtos morzsában meghempergetjük. 180 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Vigyázat! A sajt miatt a bunda hamar megsül, ezért ügyeljünk rá. (A sötétbarnára sült sajt keserű, élvezhetetlen.) Bármilyen köret és saláta illik hozzá, ha melegen tálaljuk. Hidegen is jó: kapros majonézmártást vagy kapros tejfölt kínáljunk hozzá. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

 

Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr662630232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása