Virslisaláta
Hozzávalók:
4-5 virsli,
20 dkg krumpli,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl,
vegeta, mustár, őrölt bors, só,
fél citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1 cm-es kockára vágjuk és annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a következő sorrendben: sárgarépa, krumpli, zöldborsó. (Akkor tesszük a vízbe a következő zöldséget, ha félig megfőtt, ami már benne van.)
Ha a zöldségek megfőttek, 1 percre a karikára vágott virslit is beletesszük, aztán leszűrjük, langyosra hűtjük és összekeverjük az apró kockára vágott, lesózott hagymával.
Ráöntjük a tejfölt és majonézt, elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, citomlével és citromhéjjal. Teljesen hidegen tálaljuk.
Virslisaláta
2011.02.01. 11:48 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: saláta
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr642630226
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.