VEGYES RAKOTTAS
Hozzávalok:
1 db cukkini
2 db patisszon
20 dkg zöldbab
zsir
40 dkg szinhus (sertés)
1 hagyma
2 db paradicsom
2 paprika
1 zacsko gyorsrizs
vegeta
so
2 dl tejföl
10 dkg sajt
A mártáshoz:
2 dl tejföl
1 dl majonéz
so, bors
1 reszelt hagyma
petrezselyem
kevés citromlé
Diszitéshez:
1 narancs
zöldségzöld, ha lehet fodros
A megtisztitott patisszont és cuk-
kinit kockákra vágjuk, és sos étel-
izesitös megfözzük a megtisztitott
zöldbabbal együtt. A rizst megföz-
zük. A zsirban hirtelen megsütjük a
csikokra vágott sertéshust, hogy jo
pörzsanyag legyen rajta. A hust
kiszedjük és ugyanabban a zsirban
megpiritjuk a hagymát, majd hozzá-
adjuk a paradicsomot, paprikát.
Amikor már jol elsültek, beletesz-
szük a fött rizst és a sült huscsi-
kokat, igy néhány percig együtt
sütjük öket. Közben megszorjuk ke-
vés liszttel, hogy süritsük vele.
A vegyes fött zöldségek felét jénai
tálba tesszük, ráboritjuk a
tölteléket, majd lefedjük a maradék
zöldséggel. A tetejére rákenünk 1
pohár tejfölt, és reszelt sajttal
megszorjuk. Ezután sütöben készre
sütjük.
A kész rakottasbol egy adagot tá-
nyérra teszünk, meglocsoljuk a már-
tással, vagy csak mellé|ntjük. Egy
narancsszeletet bevágunk, megteker-
jük, és zöldségzölddel diszitjük.
VEGYES RAKOTTAS
2011.02.01. 11:56 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr52630260
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.