Vörösboros csirkeragu 4 személyre
40 dkg csirkemellfilé
40 dkg gomba
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
kakukkfű
őrölt fehérbors
só
A csirkét bőrözd le, s vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú hasábokra.
A falatkákat forgasd lisztbe, s az olaj felén pirítsd, míg egy
kicsit megszínesednek. Ekkor tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát
és a megtört fokhagymát. Egy-két percig pirítsd együtt, majd tedd
bele a paradicsompürét, öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal,
kakukkfűvel, majorannával és fedő alatt párold puhára a húst.
Közben a megtisztított gombát szeleteld fel, s a maradék olajon
párold meg sóval és apróra vágott petrezselyemmel. A gombát végül
add a csirkéhez, egyszer forrald össze, s petrezselyemmel meghintve
tálald.
Vörösboros csirkeragu 4 személyre
2011.02.01. 11:48 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: csirke
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr32630222
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.