Zöldséges omlett (1)
Hozzávalók:
4 tojás,
1 1/2 dl tej,
3 evokanál finomliszt,
3 evokanál olaj,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
25 dkg hüvelyes zöldborsó,
1 nagyobb karalábé fele,
10 dkg spárga,
4 db apró, kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma.
A zöldségeket egyenként megtisztítjuk. A zöldhagymát, a
karalábét és a spárgát egyforma darabkákra vágjuk, a
megmosott paradicsomot apró kockákra metéljük.
Keverotálba ütjük a tojássárgákat, majd a sóval és a
borssal addig keverjük, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a
tejet a liszttel felváltva, apránként hozzákeverjük,
ezután 2 evokanál olajat is beledolgozunk. Végül a
tojásfehérjékbol vert nem nagyon kemény habot is
beleforgatjuk. Jó nagy serpenyobe öntjük a megmaradt
olajat, felforrósítjuk, és a tojásmasszát belesimítjuk.
Ha a tojás alja már összeállt, az összes zöldséget úgy
osztjuk el az omletten, hogy egyenletesen befedje a
tojást. Ha még sok a nyers, folyékony tojás a tetején, a
serpenyot kissé megdöntve, az alját fellazítjuk, és
körbefolyatjuk rajta a folyékony részt. Akkor van
készen, ha az alja már pirosra sült, a tetején pedig
éppen csak üvegesednek a zöldségek. Az omlettet nagy
tálra csúsztatjuk, és négy cikkre vágjuk, mint a tortát.
Zöldséges omlett (1)
2011.02.01. 11:33 privatchef
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr832630171
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.