Zöldséges, rizses csirke - Japán
Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 0.8 dl szójaszósz, 2 evőkanál cukor, 4
evőkanál olaj, 20 dkg mosott, felszeletelt gomba, 1 fej szeletelt
hagyma, 1.5 dl csirkehúsleves, 25 dkg főtt vagy konzerv zöldborsó, 6
tojás felverve, 20 dkg főtt rizs; A csirke bőrét húzzuk le, csontozzuk ki
és vágjuk apró darabokra. A szójaszószból és cukorból készítsünk
páclevet és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk
meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és
pároljuk további 2-3 percig. Öntsük rá a levest, zöldborsót, és a
maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá
a tojást és kavarjuk, amíg lágy rántotta kinézete lesz. A rizst osszuk
szét 4 tálkába, tetejére öntsük a csirkés zöldséget és tálaljuk.
Zöldséges, rizses csirke - Japán
2011.02.01. 11:31 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: csirke
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr572630164
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.