HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Zselés narancshab

2011.02.01. 11:23 privatchef

Zselés narancshab
Hozzávalók: 1 zacskó féltartós tejszín, 2 nagy narancs, 2 evőkanál zselatinpor, ízlés szerint kevés porcukor, csipet só.
Elkészítés: Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük. A héjából 1 mokkáskanálnyit lereszelünk, és meghámozzuk, félbevágjuk. A levét kipréseljük. A narancslevet nagyon kevés porcukorral ízesítjük. A zselatint kis lábosba szórjuk, és a cukros narancslevet ráöntjük. Hagyjuk, hogy jól felázzon. A másik narancsot is meghámozzuk, fehér bundáját is levágjuk, majd egy centi vastag karikákra szeleteljük. A karikákat kis kockákra aprítjuk. (A munka közben kicsurgó levét a zselatinhoz öntjük.)
A tejszínt kemény habbá verjük, ezután óvatosan beleverjük a narancsszörpöt és a reszelt narancshéjat is. Ezután beleforgatjuk a narancskockákat, és 6 mély, kompótos tálkában elosztva, hűtőszekrénybe tesszük. A zselatinos levet éppen csak annyira melegítjük, hogy az, folyékonyra oldódjon, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ezután a levet hidegre tesszük, és addig hűtjük, amíg megdermed. A zselét apró kockákra vágjuk, és a narancshab tetejére szórjuk. Ízlés szerint feldíszítjük.
(Ha a habot csak másnap óhajtjuk elfogyasztani, tegyünk bele 1 teáskanál, fél dl tejben feloldott zselatint, így nem esik össze.)

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr452630139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása