Zsemlegombóc
Három zsemlét apró, fél cm-es kockákra vágok, szárazon megpirítom és kb. 20-30 dkg finomliszttel, 2 tojással, sóval, vízzel símára, csomómentesre kikeverem és állni hagyom 10-20 percet.
Ezután vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálok belőle és forró, zubogó vízben (amelybe 2-3 kávéskanál sót és 2-3 dkg zsírt tettem) kifőzöm.
Leszűrve összekeverem 3-4 dkg forró zsírban elkevert 1-2 dl tejföllel.
Ínyencek keverhetnek a tésztába petrezselymet, kaporlevelet.
Zsemlegombóc
2011.02.01. 11:21 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: köret
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr292630135
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.