Zserbó (Gerbeaud)- szelet
Hozzávalók: tésztához: 60 dkg simaliszt
35 dkg margarin
3 dkg cukor
késhegynyi só
1 tojás
3 tojássárgája
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/2 citrom reszelt héja
kenéshez: 30 dkg meggy- ribizli- vagy sárgabaracklekvár
töltéshez: 25 dkg dió
20 dkg cukor
bevonáshoz: étcsoki
Készítés:
Az élesztőt a meglangyosított tejfölben feloldjuk, hozzáadjuka tojást és a tojások sárgáját,simára keverjük.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, összekeverjük a cukorral, egy kis sóval, és az élesztős, tojásos tejfölt a lisz közepébe készített mélyedésbe öntjük, összedolgozzuk könnyedén.
A tésztát legalább 3 órán keresztül hideg helyen pihentetjük (én előző nap este szoktam elkészíteni).
A tésztából 3 egyenlő cipót készítünk.
A diót megdaráljuk, összekeverjük a cukorral.
A cipókat a sütőlap nagyságának és alakjának megfelelően egyenletesen kinyújtjuk.
Az első lapot nyújtófára felcsavarva a tepsibe helyezzük, vékonyan átkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukros dió felét.
Ráteszzük a második lapot, megkenjük a lekvárral vékonyan, majd a maradék cukros diót rászórjuk, és végül ráborítjuk a harmadik lapot is.
Letakarva 30-40 percig pihentetjük.
Tojásfehérjével átkenjük, a tésztát villával megszurkáljuk, középforró sütőben 40-50 pecig sütjük.
A megsült tésztát kihülés után leheletszerűen áthúzzuk lekvárral, és kakaófondanttal leöntjük.
Zserbó (Gerbeaud)- szelet
2011.02.01. 11:21 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr992630133
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.