HTML

Töltött padlizsán

2011.02.01. 11:26 privatchef

    
Töltött padlizsán   


Hozzávalók:


Négy darab padlizsán (törökparadicsom),
Két fokhagyma,
Egy kisebb gyömbér,
Három zöldhagyma,
Két hegyes-erős paprika,
Tizenöt dekagramm sertéshús, darálva,
Két evőkanál szójamártás,
Egy evőkanál cherry vagy más szeszféle,
Só,
Bors.
Előkészítés: a padlizsán - amelyet tudtom szerint nem csak törökparadicsomnak, de néhol bulgárkörtének is hívnak méltatlanul kevéssé népszerű Magyarországon, különösen azóta, hogy hasonlóan használható zöldségtársai - a zucchini, patisson- is jelentkeztek a piacon. Nem mintha ezeket különösebb bőséggel fogyasztanánk, de az amúgy sem magas igényt a verseny még le is töri.
Az említett három közül kétségkívül a padlizsán a legzöldségszerűbb, ráadásul a legkényesebb, hámozásánál vigyázni kell arra, hogy lehetőség szerint fakéssel történjék, ugyanígy az aprítás is, mert a fémkés nyomán rövid idő után megbarnul és megkeseredik.
Ezután tényleg térjünk rá az előkészítésre. A keskenyebb, hosszúkás padlizsánokat hosszában kettévágjuk, belüket kikotorjuk és apróra vágjuk. A hagymát összevágjuk, a zöldhagymát és a paprikát fölaprítjuk, a gyömbért megreszeljük.
Főzés: a forró olajba beletesszük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, dobva-rázva sütjük egy-két percig, majd hozzáadjuk a paprikát és a húst. Két perc után beletesszük a fölaprított padlizsánt, a szóját és a sherryt, hét percig főzzük az egészet. A padlizsánok héját forró vízbe mártjuk, majd beléjük töltjük a húskeveréket, és sütőben az egészet átsütjük.
 
    
 

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr272630151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása