HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Töltött padlizsán

2011.02.01. 11:26 privatchef

    
Töltött padlizsán   


Hozzávalók:


Négy darab padlizsán (törökparadicsom),
Két fokhagyma,
Egy kisebb gyömbér,
Három zöldhagyma,
Két hegyes-erős paprika,
Tizenöt dekagramm sertéshús, darálva,
Két evőkanál szójamártás,
Egy evőkanál cherry vagy más szeszféle,
Só,
Bors.
Előkészítés: a padlizsán - amelyet tudtom szerint nem csak törökparadicsomnak, de néhol bulgárkörtének is hívnak méltatlanul kevéssé népszerű Magyarországon, különösen azóta, hogy hasonlóan használható zöldségtársai - a zucchini, patisson- is jelentkeztek a piacon. Nem mintha ezeket különösebb bőséggel fogyasztanánk, de az amúgy sem magas igényt a verseny még le is töri.
Az említett három közül kétségkívül a padlizsán a legzöldségszerűbb, ráadásul a legkényesebb, hámozásánál vigyázni kell arra, hogy lehetőség szerint fakéssel történjék, ugyanígy az aprítás is, mert a fémkés nyomán rövid idő után megbarnul és megkeseredik.
Ezután tényleg térjünk rá az előkészítésre. A keskenyebb, hosszúkás padlizsánokat hosszában kettévágjuk, belüket kikotorjuk és apróra vágjuk. A hagymát összevágjuk, a zöldhagymát és a paprikát fölaprítjuk, a gyömbért megreszeljük.
Főzés: a forró olajba beletesszük a hagymát, fokhagymát, gyömbért, dobva-rázva sütjük egy-két percig, majd hozzáadjuk a paprikát és a húst. Két perc után beletesszük a fölaprított padlizsánt, a szóját és a sherryt, hét percig főzzük az egészet. A padlizsánok héját forró vízbe mártjuk, majd beléjük töltjük a húskeveréket, és sütőben az egészet átsütjük.
 
    
 

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr82630151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása