Virsli sült burgonyában
Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só
Elkészítése: A burgonyákat meghámozzuk és egészben erősen sós vízben majdnem puhára főzzük. Közben a virslit meghámozzuk és félbevágjuk, ily módon 8 virsli darabot kapunk. A burgonyákat leszűrjük, és hagyjuk lehűlni, majd almacsutkázóval hosszában úgy fúrjuk ki, hogy a virsli darabok beleférjenek. Ha az összes burgonyába beledugtuk a virsliket, akkor a 170 fokra felforrósított olajba apránként beletesszük, és addig sütjük, amíg szép pirosasbarnára sülnek a megtöltött burgonyák (7-10 perc). A megsült darabokat leszűrjük és lecsöpögtetjük. Melegen tálaljuk párolt, vajas zöldségkörettel és majonézes mártással. Virsli helyett főzőkolbásszal is készíthetjük. (A kifúrt burgonyaforgácsot más ételhez elhasználhatjuk, pl. készíthetünk belőle burgonyás rántottát.) Kissé munkaigényes, de olcsó és nagyon jó étel
Virsli sült burgonyában
2011.02.01. 11:49 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: egytál
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr832630230
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.