Zabpehelyostya
25 dkg zabpehely, 5dkg szezámmag, 1 kávéskanál fahéj, 1,5 dkg élesztő, 1/4 l
tej, 2 tojás, 7 dkg vaj, 2-4 ek. méz
A zabpelyhet elkeverjük a szezámmaggal és fahéjjal. Az élesztőt feloldjuk
langyos tejben, s a tojásokkal, vajjal, mézzel együtt a zabpehelyhez adjuk.
Az egészet jól összedolgozzu és letakarva, szobahőmérsékeletn min. 1 órát
kelesztjük.
Az ostysütt előmelegítjük. Még egyszer jól átkeverük a tésztát és kb. 3 ek.
mennyiséget a forró sütőlapra töltünk. Egymás után kisütjük az ostyalapokat
szép aranybarnára, majd kis ideig fémrácsra helyezve hűlni hagyjuk.
(Szerintem palacsintasütőben is elkészíthető, meg kell fordítani sütés
közben. )
Zabpehelycsók mogyoróval
10 dkg zabpehely, 15 dkg finomra darált mogyoró, 1 tojás, 1/2 kávéskanál
sütőpor, 1/4 kk. vanília, 10 dkg margarin, 10 dkg méz, 30 egész szem mogyoró
A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk. a darált mogyoróval és a többi
hozzávalóvl lágy tésztát gyúrunk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
Ezután a tésztából kb 30 db golyócskát formálunk, ezeket kizsírozott
sütőlapra rakjuk, nem túl szorosan. Minden golyó tetejére egy szem mogyorót
nyomunk.
A tepsit hideg sütőbe tesszük. 200C-on 20-25 percig sütjük. Amikor kissé
kihűlt, hegyes késsel fölemeljük a sütőlapról és konyhai rácson teljesen
kihűtjük.
Zabpehelyből
2011.02.01. 11:43 privatchef
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr892630209
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.