HTML

Receptek rekord mennyiségben egy helyen

Címkék

befőtt (1) borjú (1) csirke (4) desszert (5) dzsem (1) egyszerű (2) egytál (1) francia (1) grill (1) hal (1) hideg (2) köret (5) leves (3) marha (1) mártás (1) pörkölt (1) saláta (4) sertés (1) sütemény (5) tojás (1) torta (2) vad (5) vega (1) vegetáriánus (12) vörösboros (1) zeller (1) Címkefelhő

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Zellerből

2011.02.01. 11:41 privatchef


Zellerkrémleves
Mintegy fél kiló zellert másfél liter biovegetás vízben főzzön puhára, majd turmixolja össze. Ezután egy evőkanál barna lisztet keverjen el csomómentesen egy deci tejben, és ezzel habarja be a levest, majd forralja fel. Ízesítheti tengeri sóval, fehér borssal vagy szerecsendióval. Tálaláskor apróra vagdalt főtt tojással vagy szója párizsival kínálhatja. Díszítse petrezselyemzölddel, úgy még gusztusosabb, sőt: reszelt sajtot is szórhat a krémleves tetejére.


Vajon párolt zeller burgonyával
Negyed kiló zellert és burgonyát vágjon kockára. Vöröshagymát szeljen fel és párolja meg bő vajban. Tegye hozzá a zellert és a burgonyát, hintse meg tengeri sóval. Ízesítse kevés piros paprikával és köménymaggal. Letakarva lassú tűzön mintegy fél óra hosszat hagyja párolódni, esetleg ne csak a vajat pótolja alatta, hanem öntsünk alá kevés vizet is. Megszórhatja reszelt sajttal és önthet rá paradicsom levet is - ezekkel tálalás előtt forralja össze.


Bundás zeller
A zellert hámozza meg vékonyan és vágja ujjnyi vastagságú szeletekre. Ezt követően kevés, tengeri sóval ízesített vízben párolja puhára, majd csurgassa le. Panírozza be hagyományos módon a zellerszeleteket: forgassa meg barna lisztben, felvert házi tojásban, majd zsemlemorzsában. Különlegessé teheti a bundás zellert azzal, ha reszelt sajtot kever a zsemlemorzsába. Bundaként a zellerhez palacsinta tésztát is használhat.


Zellerfasírt
Negyed kilónyi száraz barna kenyeret áztasson be, majd tíz deka zab- és tíz deka búzapehellyel keverje össze. A masszát ízesítheti olajos magokkal. Keverje hozzá az előzetesen finomra reszelt negyed kilónyi zellert, de reszelt krumplit is tehet még bele. Ezután annyi zsemlemorzsát adjon hozzá, hogy jól formálhatóak legyenek a pogácsák. Hagyja állni fél órányit, majd forró olajban süsse ki.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vega köret zeller vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr422630204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása