HTML

Zöldséges lepény

2011.02.01. 11:33 privatchef


Zöldséges lepény
Hv: 50 dkg liszt, 6 tojás, 50 dkg sárgarépa, 75 dkg brokkoli, 30 dkg cukkíni, 30 dkg zöldborsó, 25 dkg apró paradicsom, 2 dl tejszín, 2,5 dl tej, 5 dkg élesztő, só, bors, csipetnyi cukor, a tepsi kikenéséhez margarin.

Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, felöntjük az élesztős folyadékkal és annyi vízzel, hogy rugalmas tészát kapjunk. Megsózzuk és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
Közben sárgarépát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A rózsáira szedett brokkolit megmossuk. A zöldborsót megtisztítjuk. A zöldségeket forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig előfőzzük. A megmosott cukkínit felkarikázzuk (én nagyon vékonyra szoktam), a megmosott paradicsomot félbevágjuk (ha csak nagy paradicsomod van ezt is karikázd.
A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe rakjuk. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett párolt és a nyers zöldségeket. A tejet és a tejszínt összekeverjük a felvert tojással. Sóval, borssal ízesítjük, és a lepény tetejére öntjük. (ha szeretitek sajttal, azt csak később tegyétek rá, kb. a sütés felénél)
Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 175 fokon (gáztűzhelynél 2-3 fokozaton) kb. 40 percig sütjük.
(nem kell megijedni, ha valamelyik zöldség nem áll a rendelkezésedre - tegyél bele olyat, amit szerettek, és szerinted illik bele - mi már majdnem teljesen másokból is csináltuk, szeretem a változatosságot)

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra (sütéssel együtt)
A mennyiség 4 főre volt írva, ez 840 joule-t (200 kalóriát) tartalmaz

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr522630174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása