Zselés narancshabHozzávalók: 1 zacskó féltartós tejszín, 2 nagy narancs, 2 evőkanál zselatinpor, ízlés szerint kevés porcukor, csipet só.Elkészítés: Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük. A héjából 1 mokkáskanálnyit lereszelünk, és…
Zsemlegombóc Három zsemlét apró, fél cm-es kockákra vágok, szárazon megpirítom és kb. 20-30 dkg finomliszttel, 2 tojással, sóval, vízzel símára, csomómentesre kikeverem és állni hagyom 10-20 percet. Ezután vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálok belőle és…
Zsiványpecsenye fóliában, nyárson sütve Hozzávalók40 dkg sertéscomb20 dkg húsos szalonna4 nagy burgonya4 nagy vöröshagyma2 zöldpaprika1 mokkáskanál őrölt borssó A sertéscombból kis szeletkéket vágunk. A meghámozott burgonyát és hagymát felkarikázzuk. A…